vrijdag, 21 oktober 2011 14:09

Schatrijk door gebakken zeewier

Een origineel idee en hard werken. De twee ingrediënten waarmee niet alleen Steve Jobs, maar ook vele andere miljonair of zelfs miljardair mee zijn geworden. Dat het echt mogelijk is, bewijst ook de jonge Thaise ondernemer Aithipat Kulapongvanich. Vrienden en kennissen in Thailand noemen hem gewoon 'Top'. De jonge twintiger, student en verwoed speler van online behendigheidsspelletjes verdiende al een paar duizend euro per maand erbij, door vaak te winnen. En dat geld investeerde hij weer door een bedrijfje voor geroosterde kastanjes op te zetten. Daarmee haalde hij miljoenen euro’s binnen.

Top ontdekte dus dat lekkernijen en snacks een niche is in de Thaise markt. Waarom dan niet eens zeewier bakken en dit als gedroogde snack presenteren, moet hij gedacht hebben. Inmiddels zijn de zeewiersnacks van Top zo’n megasucces geworden in heel Azië, dat zijn bedrijf een marktaandeel heeft van zo’n zeventig procent van de Thaise markt. Goed voor ruim 35 miljoen euro, waarmee de student in een klap miljardair mee is geworden.

Dit succesverhaal is zo indrukwekkend, dat een Thaise filmregisseur een film wil gaan maken over het leven van de jonge ondernemer. De film gaat 'Top Secret' heten en laat in tegenstelling tot de film 'The Social Network', over de jonge Facebook oprichter, zien dat je niet alleen met computers, maar ook met zeewier, miljardair kunt worden.

 

Iedereen wil natuurlijk geld verdienen!
Copyright 2010-2011 Geld verdienen 24.nl geeft u informatie over geld verdienen op internet.
Dit kan op verschillende manieren bij door mee te doen aan spaarprogramma's,
artikelen te schrijven, spelletjes te spelen, geld besparen of een eigen website.
Met al deze methoden kunt u snel en soms zelfs gratis geld verdienen.
Contact beheerder