dinsdag, 13 december 2011 22:51

Handige bespaartips voor huizenbezitters

Alles is al duur genoeg, waarom dan niet zoveel mogelijk besparen op de kosten rondom uw koophuis? Drie tips voor u op een rijtje waarmee u flink wat geld kunt besparen.

Als u al jaren dezelfde hypotheek heeft, dan is het zinvol om mogelijk van geldverstrekker te wisselen. Houd u er wel rekening mee dat hier meestal kosten mee gemoeid zijn. Denk bijvoorbeeld aan een boete die u mogelijk moet betalen voor het voortijdig aflossen als u uw hypotheek laat oversluiten. En niet te vergeten de bijkomende kosten voor de taxatie- en notariskosten en eventueel de afsluitprovisie voor een nieuwe hypotheek. Maar daartegenover kan een veel lagere rente staan dan uw huidige rente. Als de opbrengst groter is dan de kosten, dan is een overstap de moeite waard.

Ten tweede, als u uw huis eens flink onder handen heeft genomen door uw badkamer te verbouwen of een nieuwe keuken aan te leggen, vergeet dan uw verzekeringen niet. Nieuwe apparatuur of kluswerk hebben als het goed is de waarde van uw inboedel en uw woning verhoogd. Blijf dus niet onderverzekerd en check uw verzekering. Ten derde, is het een goede tip om de energiemarkt te onderzoeken. Door de grote concurrentie blijkt vaak dat u een lagere gas- en licht rekening kunt hebben als u de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijkt.

 

Iedereen wil natuurlijk geld verdienen!
Copyright 2010-2012 Geld verdienen 24.nl geeft u informatie over geld verdienen op internet.
Dit kan op verschillende manieren bij door mee te doen aan spaarprogramma's,
artikelen te schrijven, spelletjes te spelen, geld besparen of een eigen website.
Met al deze methoden kunt u snel en soms zelfs gratis geld verdienen.
Contact beheerder