maandag, 05 december 2011 19:04

Maakt geld gelukkig?

Iedereen kent het gezegde ‘Geld maakt niet gelukkig’ wel, maar wie droomt er niet van om de lotto te winnen of een topsalaris binnen te halen? Geld blijkt wel gelukkig te maken, volgens de uitkomst van een recent onderzoek over financiële zaken dat OverGeld in het kader van zijn tienjarig bestaan heeft laten uitvoeren onder ruim zevenhonderd mensen.

De meest opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is dat de financiële situatie nauwelijks effect blijkt te hebben op het geluksgevoel volgens de helft van de ondervraagden. Bij slechts bij acht procent van de Nederlanders speelt het banksaldo helemaal geen rol om gelukkig te zijn. Wel blijkt sparen een belangrijke aspect te zijn. Waarschijnlijk komt dit door de onzekere situatie waarin we ons bevinden.

Een kwart van de ondervraagden wil meer gaan sparen om de eurocrisis beter het hoofd te kunnen bieden. De helft verwacht namelijk er financieel op achteruit te gaan. Een gedeelte hiervan is hier zo bang voor dat ze er niet van kunnen slapen. Maar zo’n drie procent van de Nederlanders spaart helemaal niets. Zij zijn er van overtuigd dat er de komende tijd niet veel zal veranderen.

 

Iedereen wil natuurlijk geld verdienen!
Copyright 2010-2012 Geld verdienen 24.nl geeft u informatie over geld verdienen op internet.
Dit kan op verschillende manieren bij door mee te doen aan spaarprogramma's,
artikelen te schrijven, spelletjes te spelen, geld besparen of een eigen website.
Met al deze methoden kunt u snel en soms zelfs gratis geld verdienen.
Contact beheerder