vrijdag, 09 september 2011 12:08

Geld verdienen met uw afval

Woont u toevallig in de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Of dicht in de buurt van deze plek? Dan loont het zeker om een ritje naar Pijnacker te maken. Waarom? Vanaf 17 september kunt u daar namelijk geld verdienen met uw afval!

Pijnacker-Nootdorp, niet ver van Den Haag, is de eerste gemeente in ons land die de primeur heeft van een vernieuwd afval inzamel- en scheidingsysteem. Een project die de naam 'Afval Loont' draagt. Inwoners kunnen gescheiden huishoudelijk afval inleveren bij speciale inzamelfilialen. Oud papier en karton, huishoudelijke apparaten, kunststof verpakkingsmateriaal en textiel leveren u dus geld op. De vergoedingen hangen af van het soort afval en de hoeveelheid die u deponeert. Voor elke kilo kunststof verpakkingsmateriaal krijgt u bijvoorbeeld 25 cent. Beetje bij beetje kunt u zo een leuk bedrag bij elkaar sparen. De vergoeding wordt namelijk genoteerd middels een elektronisch passsysteem. Bijna net zoiets als zegeltjes plakken in de supermarkt. Een gezin kan zo gemiddeld 75 euro per jaar bijeen sparen.

Op deze manier probeert de gemeente haar inwoners actief te betrekken bij de scheiding van afval en het sorteren en recycling van grondstoffen. Een niet onbelangrijke bijkomstigheid is om het bewustzijn van mensen te vergroten van een beter milieu. Uiteindelijk moet de actie ook een schonere woonomgeving opleveren.

 

Iedereen wil natuurlijk geld verdienen!
Copyright 2010-2011 Geld verdienen 24.nl geeft u informatie over geld verdienen op internet.
Dit kan op verschillende manieren bij door mee te doen aan spaarprogramma's,
artikelen te schrijven, spelletjes te spelen, geld besparen of een eigen website.
Met al deze methoden kunt u snel en soms zelfs gratis geld verdienen.
Contact beheerder